Stosujemy tradycyjną recepturę opracowaną na początku lat 90-tych, nie dopuszczającą żadnych chemicznych wybielaczy, konserwantów czy barwników.

Tradycja i nowoczesność

W produkcji psich przysmaków wykorzystujemy tradycyjną recepturę opracowaną przez firmę „Moje hobby” na początku lat 90-tych, która jako jedna z pierwszych w Polsce produkowała ekologiczne gryzaki z części poubojowych.

Ta receptura oparta jedynie na naturalnych surowcach i materiałach pomocniczych została wdrożona do nowoczesnego procesu technologicznego, którego najważniejszym etapem jest proces suszenia w specjalnie zaprojektowanych komorach suszarnikowych w stosunkowo niskiej temperaturze, przez co nasze produkty nie tracą cennych wartości odżywczych oraz nie zawierają niebezpiecznego popiołu powstającego w procesie wędzenia.

Bezpieczeństwo przede wszystkim

Stosowana przez nas technologia suszenia zapewnia najwyższą jakość naszych produktów, przy jednoczesnej dbałości o bezpieczeństwo epidemiologiczne. W procesie produkcyjnym eliminowane jest całkowicie ryzyko przetrwania groźnych bakterii, bądź wirusów, bez użycia środków chemicznych i konserwujących, a jedynie przy zastosowaniu metody pasteryzacji termicznej.Wdrożyliśmy i na bieżąco aktualizujemy System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP), którego jednym w elementów jest regularne badanie jakości naszych produktów w akredytowanym laboratorium mikrobiologicznym.

Dlaczego BALTO?

  • bo nie stosujemy chemicznych polepszaczy
  • bo suszymy, a nie wędzimy
  • bo pasteryzujemy termicznie
  • bo nie zawierają popiołu
  • bo nie tracą wartości odżywczych
  • bo pies bardzo lubi to …